Annonse
15:10 - 09. april 2015

Høyttenkerne

Deler av Høyre prøver å definere NRK som et problem.

Annonse

NRK kan fort få uholdbart mange gratispassasjerer når flere dropper tv-apparatet til fordel for nye skjermer. Høyres mediepolitiske talsmann Kårstein Løvaas er derfor inne på en viktig og interessant diskusjon når han vil at også de som bare bruker NRKs nettilbud, må betale noe for det.

Men han underspiller en sentral konsekvens av en ny betalingsordning: Uansett hvordan pengene skal kreves inn, vil NRK.no nødvendigvis bli mer komplisert å bruke, også for dem som betaler lisens. Og er det noe vi vet om alle nettbrukere, er det at enhver terskel gjør det lett å snu i døren, samme hvor lav den er. Vil Løvaas foreslå noen millioner til teknologiutvikling ved lisenskontoret i Mo i Rana?

Løvaas var raskt ute med å si at han bare tenker høyt, og dessuten mente han det ikke helt sånn det ble på trykk. Uttalelsene hans føyer seg likevel inn blant mange små drypp fra kulturminister Thorhild Widvey og hennes omegn som bidrar til inntrykket av at NRK er et problem. Og løsningen er at NRK må bli mindre attraktivt for folk flest.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse