Annonse
13:27 - 04. juni 2015

Gni det inn!

Er €urokrj€m salven norsk musikk trenger? Svaret er ja.

Gamblere: Beglomeg spiller et høyt spill i meta-kasinoet, der mange tjukke lag med ironi både gjør dem uovervinnelige og sårbare. Men de har også et oppriktig ønske om å bli sett og hørt. Foto: Ingrid Pop
Annonse

Jeg lever i en drøm. En vill en. Som spiser solnedganger som lysergiske drops. Tatt til gissel. Fullt utviklet Stockholm-syndrom. Fanget i en dekadent scene fra den ene boka jeg leste av Christopher Isherwood som 18-åring. Eller med fingeren til en irriterende klassekamerat to centimeter fra øyet gjennom en hel skoledag. Olmt smil fullt av varme. Et androgynt sirkusnummer det er umulig å rive blikket fra, i en verden like møkkete som den er romantisk og livsbejaende. Et forlorent sted langs den musikalske aksen Istanbul – Madchester – München – Lagos – Canterbury – Oslo. Velkommen til det tåkete og flertydige Beglo-universet.

 

Sug. Beglomeg har gjort seg høylytt bemerket i Oslos musikkundergrunn de seneste årene. Bandets mange konserter har endt i skandaler og triumfer, i nakenhet og verbale kraftsalver. De er aldri dårlige. Septetten med utspring i Kongsvinger vet instinktivt å balansere på grensen mellom det geniale og idiotiske. Vel er linen slak og tauet tjukt, men det er uansett frydefullt å observere dem – i sceneantrekk en selvmedisinert Jean Paul Gaultier hadde nikket smilende til.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur