Annonse
10:47 - 02. januar 2015

Formtopp for de minste

Solid julegudstjeneste i Ekholt kirke, med en preken kun rettet mot barn.

Moderne: Ekholt kirke er en moderne mursteinskirke fra 1980, en såkalt arbeidskirke, som blant annet inneholder et par peisestuer, kjøkken og kontorer. Foto: Marius Lien
Annonse

Glem påsken og oppstandelsen. Glem Kristi himmelfartsdag, og i hvert fall Den hellige ånds høytid pinsen. Det er julaften som er årets viktigste dag for Den norske kirke.

Særlig hvis man tenker kommersielt. Det var oppskriftsmessig stappfullt på første forestilling klokken ett i Ekholt kirke i Moss. Som i alle kirker i Norge. Gudstjenesten ble piffet opp med trompetisten Marius Haltli, som satte sitt smakfulle preg på stemningen allerede under preludiet. Og det er stemningen det dreier seg om denne dagen. Den mye omtalte julestemningen, der historien om Jesu fødsel slik den fortelles i Lukas-evangeliet fortsatt spiller en viktig rolle for mange nordmenn. For folk flest, kunne man nesten si.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse