Annonse
13:03 - 12. juni 2015

Distansert om de nære ting

Publikum får fugleperspektiv på familietraumer når teateret flytter ut i parken.

Livet på en benk: Ane Dahl Torp spiller kvinnen som tilfeldigvis møter sin mor i parken. Foto: Kim Hiorthøy
Annonse

Toril Goksøyr og Camilla Martens har et godt øye for virkelighetens dramatikk, noe de demonstrerer i sin seneste forestilling Fri. Her inviteres publikum til å se et drama basert på dokumentarisk materiale og intervjuer med virkelige mennesker ute i den virkelige verden. Fri utspiller seg nemlig i en avkrok av Den gamle minnelunden på Akershus festning.

På en hvit parkbenk sitter Elin. Hun er sykepleier, men etter at broren døde for rundt ett år siden, har hun vært sykemeldt. Hun er i parken for å møte sin datter som snart skal feire konfirmasjon, men ender opp med å også møte sin mor, som hun har et mildt sagt anstrengt forhold til. Et scenario som trolig er gjenkjennelig for mange.

Publikum befinner seg på trygg avstand til det som utspiller seg i parken. Vi overværer handlingen fra et stillas som innrammer dette utsnittet av Oslo by.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Kultur

Disse intellektuelle tradisjonene er fullstendig ignorert innenfor akademia