Annonse
00:00 - 18. desember 2015

Å skape er å undres

Naturen vippes stille av pinnen i Anna-Eva Bergmans bilder.

Galakse: I sine abstrakte bilder vendte Anna-Eva Bergman ofte blikket oppover mot stjernehimmelen. I maleriet Et univers er det som om en hel galakse ser på oss med et skimrende øye.
Annonse

Å gå omkring blant bildene til Anna-Eva Bergman (1909–1987) er som å bevege seg i en flytende verden, blant vektløse og stiliserte landskapsformer. Maleriene skinner med et gåtefullt lys, mens grafikken tar frem spenninger i linje og form.

Hun stilles ut på Museet for samtidskunst i anledning at Stiftelsen Hartung-Bergman har donert 154 grafiske trykk til museet, noe som utgjør over halvparten av hennes grafiske produksjon.

Med norske øyne er det en stor kunstbegivenhet, og trolig grunnen til at mønstringen presenteres som en grafisk utstilling. Det er langtfra noen dekkende beskrivelse, for stiftelsen har også lånt ut en rekke utsøkte malerier, som gjør dette til en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse