Annonse
00:00 - 04. desember 2015

Drømmetydning i marerittenes tidsalder

Det poltiske budskapet i Black Box’ siste oppsetning er ikke til å ta feil av.

Drømmeaktig: Et vellykket musikkteaterprosjekt.Foto: Kaja Bruskeland
Annonse

Åpningsscenen i Congress of Dreams på Black Box viser hvor vellykket musikk kan brukes i å skape scener en forestilling. Fra plassene våre skuer vi utover et urbant landskap, taket til et høydehus, men det er musikerne og deres melodiske imitasjon av diverse bylyder som trekker oss inn og lar byrommet omslutte oss.

Congress of Dreams er fremfor alt et vellykket musikkteaterprosjekt. Regissør Susanne Øyglænd har sammen med musikerne skapt et drømmeaktig landskap som inviterer til ettertanke. Dessverre motarbeides tankespillet musikken legger opp til av en nokså omfangsrik tekst med fraser som tidvis, og på tross av at de umiddelbart kan virke poetiske dype, ved nærmere ettertanke fremstår bortimot innholdsløse.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse