00:00 - 06. november 2015

Å spise gelé med spisepinner

Kulturrådet feiret seg selv med å prøve på det umulige: Å definere kunstens nytte og verdi. Til slutt leste Thorhild Widvey et dikt hun hadde skrevet selv.

Torskeburgeren var fortært. Kulturminister Thorhild Widvey hadde gratulert Kulturrådet med femtiårsjubileet. Rådets egen Yngve Slettholm hadde lansert temaet for jubileumskonferansen: Verdien av kunst og kultur.

Det nærmet seg slutten på åpningsforedraget, som ble holdt av den egyptiske kulturarbeideren Basma El Husseiny:

– Jeg skal nå ramse opp syv nyttefunksjoner kunst kan ha i voldelige samfunn: 1. Helbred. 2. Problemløsning, skape kreativ tenkning. 3. Rekonstruksjon av sosiale strukturer, hjelpe folk til å finne ut hva de har til felles. 4. Stimulere forandring, skape et sikkert rom for kritikk. 5. Gjenskape og bevare kulturell identitet. 6. Læring. 7. Bygge opp kulturell kapital, skape mer kunst, flere kunstnere, sa El Husseiny, som er direktør i hjelpeorganisasjonen Action for Hope, og som blant annet har jobbet med å skape kulturaktiviteter i syriske flyktningleirer i Libanon. 

Annonse