00:00 - 27. november 2015

Sinte, unge svenske menn

Konfliktskyheten i Sverige har gode sider, mener Magnus von Horn. Hans spillefilmdebut handler om en tenåring som vender tilbake til hjemstedet etter å ha drept ekskjæresten.

Vond retur: Ulrik Munther spiller John i Etterskjelv. Rollefiguren er basert på en svensk 15-åring som kvalte kjæresten til døde. Munther er en populær popmusiker i Sverige, og i 2009 vant han den nordiske utgaven av MGP junior. Foto: Filmweb

En av grunnene til at Magnus von Horn ikke bor i Sverige – han bor i Warszawa, Polen, med kone og barn – er svenskers «sterke konfliktskyhet». Den unge regissøren sier han trengte å bo i et land der han ikke blir dømt for å vise følelser.

– Når jeg snakker svensk, så sensurerer jeg meg selv på en annen måte enn når jeg snakker engelsk eller når jeg fører en diskusjon i Polen.

Har du et eksempel på dette?

Annonse