Annonse
00:00 - 27. november 2015

Sint ung manns mimrestund

Rockens smarteste mann forteller alt du lurer på og litt til.

Sleng med leppa: Elvis Costello og The Attractions på handletur i Liverpool i 1979. Fra venstre: Pete Thomas, Steve Nieve, Costello og Bruce Thomas. Foto: Keith Morris/Redferns/Getty Images
Annonse

«I used to be disgusted / Now I try to be amused», sang Elvis Costello på debutalbumet My Aim is True i 1977. Selvportrettet han nå tegner opp som 61-åring, tyder på at han fortsatt strever med å finne humoren i årene der den unge, intellektuelle popstjernens usikkerhet i beste fall ga seg utslag i arrogante sleivspark, i verste fall svik mot en rekke kvinner.

Heldigvis er Costello, som har skrevet noen av rockens mest litterære tekster, altfor språksikker til at fortellingene om rus og utroskap noensinne nærmer seg glamorisering. Han har også til felles med generasjonsfellen Sverre Knudsen, som ga ut sine memoarer tidligere i høst, at han skriver befriende konkret om det praktiske arbeidet som skal til for å lage musikk.

 

Annonse