Annonse
00:00 - 27. november 2015

Om mur og menn

I Lars Laumanns nye utstilling sammenlignes 1940-tallets flyktningsituasjon med dagens asylstrøm.

Politisk: Når det gjelder politiske prosesser og demoniseringen av ulike minoriteter i dag, så stilles homofobi opp mot islamofobi, sier kunstner Lars Laumann.
Annonse

I din nye utstilling på Kunstnernes hus vises flere filmer. I en av dem, Season of Migration to the North, møter vi Eddie Ismael. Hvem er han?

– En arkitekt fra Sudan som kom til Norge for to-tre år siden. Da han var i Sudan lagde han et moteshow på fritiden, men showet ble raidet av politiet. Politiet delte publikum og deltakere i to grupper. De som så gay ut, og de som ikke så gay ut. De som så gay ut ble arrestert og forhørt. Mange som kommer til Norge havner i en tilsvarende situasjon. Flyktninger blir evaluert av en komité, som skal finne ut om de får lov til å bli her. Det handler om politiet i Norge versus politiet i Sudan.

– Du lager også en parallell til dagbøkene til Ruth Maier, en jødisk flyktning fra Østerrike, som bodde i Norge, men som ble sendt til Auschwitz og drept i 1942?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.