00:00 - 20. november 2015

Flokkens betydning

Tvilen gjennomsyrer alt i Carl Frode Tillers nye stykke.

Ektepar i strid: Kven er redd? er en slags variasjon over Edward Albees stykke Hvem er redd for Virginia Woolf?. Foto: Gisle Bjørneby

«Kvifor er det så vanskeleg å leve i lag?» står det med store bokstaver på Det Norske Teatrets nettsider, i presentasjonen av Carl Frode Tillers Kven er redd?. Men på hvilken måte er det vanskelig – og finnes det egentlig et alternativ?

Kven er redd? er en slags variasjon over Edward Albees stykke Hvem er redd for Virginia Woolf? – begge omhandler et ektepar i stillingskrig. I Kven er redd? møter vi skuespilleren Bjørn og kona Ingvild, som har vært sammen i 17 år, og bor sammen med sine to tenåringsbarn Odin og Sara. De lever på overflaten et godt middelklasseliv, men kjekler over for lange dusjer, over foreldre/svigerforeldre og over hverandres oppførsel. Samtalene mellom Bjørn og Ingvild får et stadig syrligere preg utover forestillingen.

 

Annonse