Annonse
00:00 - 06. november 2015

Det evige snapshot

Fiona Tan inviterer oss inn i andres minner.

London: Etter å ha samlet snapshot fra norske fotoalbum til en utsmykning i Stortinget, videreførte Fiona Tan prosjektet med flere byer, som her i Vox Populi London (2012). Foto: Courtesy the artist and Frith Street Gallery, London.
Annonse

Da Fiona Tan ble invitert til å lage et verk for det norske Stortinget, ville hun lage det motsatte av de høytidelige politikerportrettene på veggen. Resultatet ble Vox Populi (2004), «folkets røst», en montasje av snapshot fra private norske fotoalbum.

Senere har hun gjentatt metoden andre steder. Prosjekter fra Tokyo, London og Sydney kan for tiden sees på Museet for samtidskunst, blant flere av Tans videoarbeider. Utstillingen bærer det poetiske navnet Tidens geografi.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse