Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Samtids-Bowie

Den trondheimsbaserte samtidstrioen Alpaca Ensemble utgir plate basert på rockeartisten David Bowie.

Plateslipp: Platen kommer på Øra Fonogram, og slippforestillinger blir avholdt i Trondheim (17/10) og Stavanger (18/10).
Annonse

Platen heter Oh No Love, You’re Not Alone, og tittelen et tekstutdrag fra sangen «Rock ’n’ Roll Suicide» fra David Bowies mest kjente plate: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars. Musikken er litt Bowie-aktig, med lånte tekststrofer og melodilinjer i nakne arrangementer, men det er ikke akkurat coverversjoner heller, og flere samtidskomponister er involvert. Hva inneholder egentlig platen?

– For noen år siden fikk vi en idé om å samarbeide med komponister om å lage musikk inspirert av Bowies låter. Resultatet er noen nye arrangementer av hitlåter fra Ziggy-platen, og i tillegg noen mer frittstående komposisjoner inspirert av David Bowie, sier Else Bø, pianist i Alpaca Ensemble.

Trioen består også av Sigrid Elisabeth Stang på fiolin og Marianne Baudouin Lie på cello. De første Bowie-forestillingene ble spilt i 2013, i samarbeid med vokalistene Maja Ratkje og Andreas Elvenes. Ratkje er en av komponistene som har bidratt. De andre er Jon Øivind Næss, Ole-Henrik Moe og Alwynne Pritchard. Hva fikk komponistene beskjed om?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse