Annonse
00:00 - 30. oktober 2015

Multimediaminner

Det politiske blir teknologisk på kunstbiennalen i Göteborg.

Poetisk: Phoebe Boswells The Matter or Memory er alene verdt en tur til Göteborg. Foto: Hendrik Zeitler/Gibca
Annonse

Politiske undertoner preger den åttende utgaven av kunstbiennalen i Göteborg (Gibca), selv om kunsten for det meste holder seg unna aktivisme.

Kurator Elvira Dyangani Ose har valgt en rekke samfunnsengasjerte kunstnere og den lett konspiratoriske tittelen A Story Within A Story. Hun har bakgrunn fra Spania og Ekvatorial-Guinea, har vært intendant ved Tate Modern og underviser ved Goldsmiths-universitetet i London.

Hovedarena for årets biennale er Röda Sten Konsthall, nær endestasjonen på trikkelinje 3. Den gamle fabrikken ved bredden av Götaelven ligner en røffere, industriell versjon av Henie Onstad Kunstsenter, med utsikt til innseilingen fra havet. Navnet viser ikke til det røde teglsteinsbygget, men til en rødmalt stein som forbindes med myter om havstormer, krig og en myrdet sjøkaptein. Rundt halvparten av arbeidene vises inne i sentrum, på Göteborgs Konsthall og Hasselblad-senteret.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse