Annonse

Annonse

00:00 - 30. oktober 2015

Multimediaminner

Det politiske blir teknologisk på kunstbiennalen i Göteborg.

Poetisk: Phoebe Boswells The Matter or Memory er alene verdt en tur til Göteborg. Foto: Hendrik Zeitler/Gibca

Politiske undertoner preger den åttende utgaven av kunstbiennalen i Göteborg (Gibca), selv om kunsten for det meste holder seg unna aktivisme.

Kurator Elvira Dyangani Ose har valgt en rekke samfunnsengasjerte kunstnere og den lett konspiratoriske tittelen A Story Within A Story. Hun har bakgrunn fra Spania og Ekvatorial-Guinea, har vært intendant ved Tate Modern og underviser ved Goldsmiths-universitetet i London.

Hovedarena for årets biennale er Röda Sten Konsthall, nær endestasjonen på trikkelinje 3. Den gamle fabrikken ved bredden av Götaelven ligner en røffere, industriell versjon av Henie Onstad Kunstsenter, med utsikt til innseilingen fra havet. Navnet viser ikke til det røde teglsteinsbygget, men til en rødmalt stein som forbindes med myter om havstormer, krig og en myrdet sjøkaptein. Rundt halvparten av arbeidene vises inne i sentrum, på Göteborgs Konsthall og Hasselblad-senteret.

Konfliktlinjer. Utstillingen på Röda Sten begynner i en mørk passasje, lagd av den typen blikkporter butikkeiere trekker ned foran fasaden når de stenger. Over oss henger et gitter, dramatisk belyst ovenfra slik at gjenstander på gitteret kaster dramatiske skygger på gulvet, søppelposer, hjulkapsler, en gammel handlevogn.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse