Annonse
00:00 - 30. oktober 2015

Klassisk mot strømmen

Klassisk musikk har i tre år vært uten egen butikk i hovedstaden. Nå åpner en ny.

Annonse

I 2012 stengte tradisjonsrike Norsk musikkforlag dørene til sin nisjebutikk for klassisk musikk på cd. De fleste trodde at dett var dett – nå og for all fremtid ville det være strømming som gjaldt også innen klassisk. Men torsdag denne uka åpnet Lawo platebutikk, like ved Oslo konserthus. Lawo er også et plateselskap, og Vegard Landaas er produsent.

Landaas, hvorfor tror du en klassisk platebutikk har livets rett i Norge i dag?

– I Lawo så vi at salget stupte etter at Norsk musikkforlag stengte i 2012. De hadde en veldig stor del av markedet for klassiske plater i Norge. Hele bunnen falt ut. Så har vi problemene med strømming og nedlasting, som har tatt over mye. Men i mindre grad i nisjemarkedene, som klassisk. Hvis du ser på de tre første kvartalene i fjor, sammenlignet med de tre første i år, så har nedlasting gått ned med 38 prosent. Fysisk salg har gått opp med 26 prosent. Vi tror bunnen er nådd, og at folk har begynt å tenke annerledes.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse