Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Kjærlighet og cherrytomat

Jan Vardøens Høst er som en freidig, nystartet restaurant der mat og service mangler den trygge elegansen fra dedikasjon og rutine.

Mai og september: Den unge lysteknikeren Ingvild faller for den fulle og brautende nesten-syttiåringen Jeppe. Foto: Europafilm AS
Annonse

Det finnes elementer av Høst som bringer tankene til Noah Baumbach og Woody Allen: Ønsket om å løfte hjembyen sin fra passiv kulisse til forførende rollefigur, nysgjerrigheten for destruktive forelskelser og umulig kjærlighet, samt interessen for sin egen lille sfære. Det kan skjule seg mye interessant i filmskaperes egen navle, bare de har vilje og evne til å granske det nøye og kritisk nok.

Det finnes også øyeblikk i Høst som får deg til å lure på om det er en reklamefilm for matprat.no som har forvillet seg opp på det store lerretet. Cherrytomater deles kyndig og kjærlig i to, akkompagnert av smektende jazz (komponert av Vardøen selv). Drinker mikses, sauser helles og vin skjenkes. Det ligger et malplassert eksistensielt alvor i disse handlingene, og når det dessuten kombineres med en slitt og svulstig fotografisk reklamefilmpalett, blir resultatet i beste fall tomt, i verste fall flaut.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse