00:01 - 16. oktober 2015

Hviskninger og rop

Anja Eline Skybakmoen tar prøvende steg ut av ensemblenes skygge.

Knirkefritt: Anja Eline Skybakmoens stemme er klar og direkte. Foto: Maria Gossé

Hvordan høres det ut når en ensemblestemme synger solo? I norsk pop finner vi for tiden et interessant svar hos Anja Eline Skybakmoen, kjent fra vokalgruppene Eplemøya Songlag og Pitsj. I sistnevnte er hun del av en strømlinjeformet helhet, i førstnevnte er hennes mer forbeholdne stemme et hengsel mellom to markante røster.

Skybakmoens soloplater under artistnavnet Anja er derfor dobbelt interessante. På Echo hører vi hennes stemme i front, og hun blir akkompagnert av musikere heller enn sangere. Bandet låter dessuten mer som rockeband enn jazzband; i likhet med Skybakmoen selv er dette høyt utdannede musikere med vilje til å krysse sjangergrenser.

Annonse