Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

Går i hundene

Foto: Paco Elvira/Cover/
Getty Images
Annonse

Få OL-maskoter har solgt flere produkter enn den lille hunden Cobi, maskot under sommerlekene i Barcelona i 1992. Cobis far, illustratøren Javier Mariscal (her avbildet sammen med Cobi), er blitt et kjent navn i Spania, men nå står han frem som «ruinert». I et intervju med tidsskriftet Gurb forteller Mariscal at han har gjennomgått en dyp depresjon, og at hans kontor, hvor det én gang jobbet førti personer, nå er tomt. Ingen ringer. Ingen tilbyr ham jobb. Kanskje det er oppmuntrende å nevne at svenske Socialdemokraterna har hatt sin Mariscal-rose som logo helt siden 1993?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse