Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Fyll, frelse og fellesskap

Fulle folk sjangler mellom banaliteter og klokskap, men gir noe å tenke på også dagen derpå.

Nyanser av fyll: Ensemblet på 14 angriper den mangefasetterte teksten med hvert sitt personlige anstrøk. Foto: Gisle Bjørneby
Annonse

Det var stor interesse for Ivan Vyrypaevs stykke Fulle folk fra flere redaksjoner, fortalte en kritikerkollega, og det er neppe standard for ukjent russisk samtidsdramatikk. Så får du heller neppe en mer salgbar tittel uten å trekke inn forplantnings-organer.

Vi får håpe interessen også har å gjøre med at Sigrid Strøm Reibo – et av Norges hotteste regissørnavn for tiden – har sittet i førersetet. Den russisk-utdannede regissøren har i tillegg oversatt stykket, som er både slagkraftig, spissfindig, irriterende, overaskende og kjedsommelig repetitivt om hverandre. Ikke så ulikt en godt påseilet passiar en sen lørdagskveld.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse