00:00 - 09. oktober 2015

Forsiktig myteknusing

Den som vil avlive myter, kan ende med å kjæle for dem.

Angst: Vigeland laget den skrikende figuren Redsel (1892) året før Munchs første versjon av Skrik (her i en litografi fra 1895). Munch beskjeftiget seg med lignende følelser i flere motiver, som i maleriet Angst (1894). Foto: Vegard Kleven/Munchmuseet

Den tredje delen i Munchmuseets serie av dialogutstillinger tar utgangspunkt i mytene om et anstrengt forhold mellom Edvard Munch (1863–1944) og Gustav Vigeland (1869–1943).

Etter maksimalismen hos Bjarne Melgaard og den følsomme skjønnheten hos Vincent van Gogh er turen kommet til spørsmålet om Munch og Vigeland egentlig var så ulike. At svaret blir «nei», ligger vel i kortene, uten at det gjør sammenstillingen mindre interessant.

Annonse