Annonse
00:00 - 23. oktober 2015

230 gamle sanger om igjen

… og fire album med uutgitt materiale. Og bok. DeLillos jubilerer i stor stil.

Huskeglemme: – Jeg har alltid hatt veldig sterke musikkopplevelser, og sett for meg musikalske landskaper helt fra jeg var liten, sier Lars Lillo-Stenberg. Nå skal hele produksjonen ut i lyset igjen. ⇥Foto: Katinka Hustad
Annonse

DeLillos fyller 30 i år. Det går ikke upåaktet hen. I samarbeid med Yngve Knausgård, og med innspill fra Lars Beckstrøm, står Lars Lillo-Stenberg bak boken Glemte minner: Historien om 230 deLillos-sanger, som er deLillos’ historie fortalt gjennom låtene. Og det er ikke nok, for samtidig lanserer bandet en bunke doble og et firedobbelt album på vinyl, med titlene Før, Etter, Inn i mellom og Utenom: samleplater og tidligere uutgitt materiale. På toppen av det hele skal bandet spille alt de har laget live på Popsenterets Riksscene under en konsertserie i november.

– Så det var de første 30 årene som musiker, Lars Lillo-Stenberg. Hvordan endte du der, skjebne eller tilfeldighet?

– Vel, jeg har alltid hatt veldig sterke musikkopplevelser, og sett for meg musikalske landskaper helt fra jeg var liten – tre år gammel, tenker jeg. Så det peker vel mot en slags skjebne. Men jeg likte også klassisk, kunne høre mye på det. Så de eldre brødrene mine var nok sentrale for at det skulle bli pop og rock.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse