09:44 - 18. september 2015

Fineste Baudrillarden

Det er i bloggosfæren det skjer. Modell Linni Meister debuterte nettopp i realityserien Kongen på haugen, og i en bloggpost slår hun fast at reality er sjangeren som best viser frem dagens hypervirkelighet. «Akkurat som i den tredje klassen av Baudrillards simulacra og simulation (jeg vet hva dere tenker – Hææææ, Baudrillard? Ja, jeg trodde også lenge at Baudrillard bare var han fyren som skrev The Gulf War Did Not Take Place (1991), men tro meg, han er så mye, mye mer!!), der distinksjonen mellom virkelighet og representasjon av virkelighet brytes fullstendig ned. […] I vår komplekse multivirkelighet blir det stadig vanskeligere å skille mellom Saussures signifikat og signifikant, det er nesten så de spiller hverandre opp til en evig runddans (ååå, nå tenkte jeg på Skal vi Danse <3 Sukk).»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse