00:00 - 18. september 2015

Det nye norske dopet

Møster! utvider musikken til nye proporsjoner. Bivirkningen er svette ører og brede glis.

Kosmisk ekstase: Møster! har ryggsekken full av seige beats og syttitalls-kosmos. ⇥Foto: André Løyning

Lange, distinkte saksofontoner og rungende gitarklanger blir omringet av impulsive trommevirvler og bassbuldringer. Forspill er ikke overvurdert, men det skal ikke mer enn tre minutter til i denne ladede sfæren for at forventningene til When You Cut Into The Present har gått fra sult til hunger. Når det uunngåelige progrock-groovet setter fyr på flammene et øyeblikk senere, kan du nikke lettet på hodet. Møster! er tilbake.

Eller, Kjetil Møster har vel ikke akkurat vært borte – saksofonisten fra Bergen som har hatt en finger med i nevneverdige plateutgivelser fra Røyksopp, Lars Vaular, Store P, King Midas, for å nevne noen. En haug av norske artister ser ut til å søke opp Møster i telefonkatalogen når de trenger å tilføre en ekstra trøkk til materialet sitt. De siste årene har han spilt på scenen med navn som Røyksopp & Robyn, Datarock og de amerikanske jazzutforskerne Jeff Parker, John Herndon og Joshua Abrams. Hvordan det fysisk er mulig, kan være et interessant tema i seg selv, men i dette tilfellet er det vel mer vesentlig hvor godt han får det til. Han er nærmest blitt en institusjon i norsk musikk man kan svette til.

Annonse