Annonse
00:00 - 28. august 2015

Piggtrådminner

Når smerten er sterk nok, kommer patos i veien.

Vitnemaleri: Til mine barn består av ett videoverk og femti originale akvareller laget til filmen. Illustrasjon:Shwan Dler ⇥Qaradaki/Kunstnerforbundet
Annonse

Hvor mange stemmer har eksilet? Hvor mange måter finnes det å snakke om smerten på, uten at den som lytter snur seg bort? Krig og ondskap har mange ansikter, men kanskje har etterskjelvet bare ett – det numne.

For kunstnere som jobber i etterdønningene av traumer kan mye handle om å overskride nummenheten, og finne dekkende uttrykk for den blandingen av skrik, raseri, fortvilelse og ettertenksomhet som ligger til grunn for arbeidet. En metode kan være å ta i bruk sin egen livshistorie for å belyse politiske og humanitære spørsmål, og gjennom dette skape en nødvendig identifikasjon hos publikum.

 

Annonse