00:00 - 26. juni 2015

Bilder å gå seg vill i

Peter Doig bringer med stor originalitet og integritet det atmosfæriske stemningsmaleriet tilbake til vår tid.

Taust skrik: Pelican, Stag (2003)

Hadde de spurt meg, kuratorene som bestemmer utstillingsprogrammet på Tøyen, om hvilken nålevende kunstner som burde ha vært plassert side om side med Munch i museets pågående + Munch-serie, ville jeg – uten å nøle – ha svart: «Peter Doig». Skotten Peter Doig er nemlig, så vidt jeg kan se, den nålevende kunstneren som aller best forvalter arven fra Munch. Doig har med stor integritet og originalitet bragt det figurative, atmosfæriske stemningsmaleriet tilbake til vår tid.

Utstillingen som vises på Louisiana denne sommeren gir oss et godt overblikk over Doigs produksjon. Arbeidene i utstillingen strekker seg over en periode på 25 år, fra 1989 frem til 2014. Omkring 30 store oljemalerier er lånt inn fra offentlige og private samlinger over hele verden, samt femti trykk.

Annonse