Annonse
00:00 - 26. juni 2015

Aksel Kielland om Cinemateket

Hvorfor vil politikerne heller ha dyre kulturhus enn billige institusjoner som Cinemateket, spør Aksel Kielland.

Annonse

Da kulturministeren for et par uker siden la frem den nye filmmeldingen, kom forslaget om å skille Cinemateket i Oslo ut fra Norsk filminstitutt, fjerne institusjonen fra statsbudsjettet og frata den dens to spesialbygde saler i Dronningensgate 16, som en overraskelse på de fleste.

Utfordringene står i kø for en bransje som sliter med å få publikum til å se annet enn barnefilm og brede underholdningsproduksjoner på kino, og selv om de fleste forventet seg endringer på formidlingsfronten, var det få som hadde sett for seg at det mest offensive forslaget ville gå ut på å bygge ned landets viktigste institusjon for formidling av filmkunst.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse