Annonse
11:33 - 11. juli 2014

Stor ståhei for nesten ingenting

Regjeringen vil tillate norgesmesterskap i poker, men det blir fortsatt forbudt å trene til det.

Annonse

En pressemelding fra Kulturdepartementet 3. mai i år bekjentgjorde at regjeringen hadde besluttet at norgesmesterskap i poker skal kunne arrangeres i Norge, og at det blir lovlig med pokerlag i private hjem. Dermed er kulepunktet i regjeringserklæringen, «Tillate mesterskapsturneringer i poker med klare begrensninger gjennom et unntak i lov», i ferd med å bli realisert.

En måned etter pressemeldingen sendte departementet ut et høringsnotat med forslag til ny lov og regler. Uten at det presiseres i notatet, er det poker om penger det dreier seg om; for alle som spiller klespoker eller om fyrstikker er høringsnotatet uten interesse. 

Notatet er basert på et utkast fra Lotteritilsynet. Endringene er mikroskopiske i forhold til dagens praksis. Hovedregelen er fremdeles at å spille poker med pengeinnsats vil være forbudt, men det skal gjøres et unntak for norgesmesterskap.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse