Annonse
14:43 - 10. januar 2014

Makelig medium

På sitt beste er Stephen Malkmus‘ nye plate full av overskudd. På sitt verste føles musikken som den kommer fra overskuddslageret.

Opp og ned: Stephen Malkmus‘ nye plate med bandet The Jicks preges av både opp- og nedturer. Foto: Leah Nash
Annonse

Stephen Malkmus tok med seg familien og flyttet til Berlin i 2011 for å bedre arbeidsvilkårene for kona, som er billedkunstner, men det er få kontinentale impulser å spore på hans nye album med The Jicks. For selv om Malkmus påstår at Wig Out at Jagbags er inspirert av det tyske bandkollektivet Can og deres studioeksperimenter på 70-tallet, er det lett å kjenne igjen musa på gangen, også denne gangen.

Med denne utgivelsen har han laget flere studioalbum med The Jicks enn med lo-fi-pionerene Pavement, som han var lakonisk låtskriver, ordekvilibrist og frontmann for på nittitallet. Pavement holdt det gående i ti års tid, og ble forbilder for en hel generasjon av band i kjølvannet.

Etter ti år uten aktivitet lot de seg gjenforene for en verdensturné i 2010. Konserten deres på Øya-festivalen det året var en tragisk affære, mest fordi det skinte sånn gjennom at Malkmus egentlig ikke ville være der. Vi skal være glade for at han har annet å beskjeftige seg med.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.