12:46 - 27. februar 2014

Kunstnerne ved det runde bord

Kulturminister Thorhild Widvey inviterte syv kunstnere til sushi hjemme i Holmenkollåsen for å diskutere kulturpolitikk. Gjestene forlot middagen både bekymret og begeistret.

Sushi og hvitvin: Vi valgte ut fremstående kunstnere på mange ulike felter som er kjent for å være taleføre, til å si sin mening. Som invitasjonen viser, så var vi ute etter å få både kvalifisert ris og ros. Og det fikk vi, sier kulturminister Thorhild Widvey.

I slutten av november sendte kulturminister Thorhild Widvey en uformell e-post, uten stempler, signaturer og symboler, til en liten gruppe kunstnere og kulturpersonligheter hun «respekterer høyt».

Kulturministeren ville invitere dem hjem til seg, til et forum hvor de kunne foreslå hvordan norsk kulturpolitikk bør utformes i årene som kommer. Hvor trykker den velkjente skoen på de invitertes respektive områder? Det ville Widvey vite, skrev hun.

Middagen var satt til 15. januar klokken 19.00. Samme kveld tok en billedkunstner drosje fra Oslo sentrum mot Holmenkollåsen. Han var tidlig ute, så han ba sjåføren ta noen ekstra runder i nabolaget. Da klokken ble syv, presis, og drosjen kom frem, oppdaget billedkunstneren at de seks andre gjestene allerede var til stede.

Annonse