Annonse
00:47 - 31. januar 2014

Kunst uten massemorderen

Den nye utstillingen på Henie-Onstad skal fylle hull i debatten om 22. juli. Kunstnerne har bevisst holdt seg unna terroristen.

Kuratorene: – Det er merkelig å avpolitisere en handling som var så politisk og som rettet seg mot et spesifikt politisk parti, sier Marit Paasche (til venstre) om den norske 22. juli-debatten. Hun har vært kurator for utstillingen sammen med Henie Onstad-direktør Tone Hansen. Her står de inni verket til irske Eva Rothschild. Foto: Siv Dolmen
Annonse

De som forventer en 22. juli-utstilling, vil bli skuffet. Dette er post-22.juli, sier Tone Hansen, direktør for Henie-Onstad Kunstsenter.

Torsdag åpnet utstillingen Vi lever på en stjerne, som blir kunstsenterets største i 2014. Navnet er hentet fra Hannah Ryggens teppe som hang i Høyblokka frem til 22. juli. Teppet fikk en flenge og ble fylt av glasskår fra eksplosjonen, men det er nå restaurert og med i utstillingen. Verket har vært en ledestjerne for direktør Tone Hansen og kurator Marit Paasche.

Kunstnerne har tatt utgangspunkt i 22. juli, og Paasche håper utstillingen kan utfylle den norske offentlige debatten om hendelsene.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse