Annonse
12:07 - 17. juli 2014

Kreativ blockade

Kjedet enebolig er blitt høystatusbolig. Block Watne følger opp klassereisen ved å bygge et prosjekt som får nabolagets nøkterne 1970-talls-rekkehus til å fremstå som funklende juveler i sammenligning.

Trange tider: Block Watnes rekkehuskompleks på Skullerud bærer preg av billige løsninger, mediokre materialer og en gjennomgående sjelløshet, skriver Gaute Brochmann. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Da Block Watne kjøpte tomten på Skullerud, het området «Bjørneparken». Et passende navn på en naturnær flekk i periferien av Oslo-kartet. Men etter en serie diskusjoner og strategimøter hos boligprodusenten, kom man frem til at denne referansen til områdets karakter og historie simpelthen var for vågal.

Dermed ble navnet «Langerudåsen» i stedet. Og standarden var satt for hva slags nytenkning man var villig til å tillate i dette prosjektet. Et fullstendig nøytralt navn på et akkurat like pregløst boligprosjekt plassert i ingenmannsland en halv time på sykkel fra Oslo sentrum.

Her har Block Watne oppført tre små leilighetsbygg, og altså et rekkehus på fem boenheter som med stor godvilje kan skrives inn under den stadig aktuelle ny-funkis-tendensen. Men om man tenker litt videre enn boligannonsens forflatende språk, ligner dette mer enn noe annet på en litt over gjennomsnittet velfrisert brakkerigg.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse