Annonse
11:04 - 10. april 2014

Kirketid med Dylan

Årets påskeplate er klar: En samling gospelversjoner av Bob Dylan-klassikere.

Sjefen: Produsenten Lou Adler i Ode Records kontor i 1970. Han satte sammen en ny musikergruppe, The Brothers and Sisters, med forholdsvis ukjente navn. Foto: Ode Sounds & Visual Archives
Annonse

Det har utviklet seg til å bli en folkebevegelse: Vi som venter på at konsertene fra Bob Dylans kristne periode rundt 1980 skal utgis i Bootleg Series. Nå har vi fått noe å døyve ventetiden med: Dylan’s Gospel med The Brothers and Sisters, en skjult skatt fra 1969 som nå gis ut på nytt.

 

LA Women. Året var 1969, og produsenten Lou Adler var fri, frank og på jakt etter morsomme prosjekter. To år tidligere hadde han arrangert Woodstock-forløperen Monterey Pop Festival, og han var velbevandret i Californias studioer og scener. Nå ønsket han å sette en ny musikergruppe midt i rampelyset: De som koret på innspillingene til de store stjernene i ukedagene, og som på søndager sang i baptistkirkene sør i Los Angeles – altså koristene. Samme tankegang innbragte nylig en Oscar til skaperne av filmen 20 Feet From Stardom, en dokumentar om kordamenes liv i bakgrunnen.

Annonse