Annonse
05:32 - 10. januar 2014

Jimmy Page er ufattelig nok 70

Jubilant: James Patrick Page, bedre kjent som Jimmy. Foto: Koji Sasahara/NTB Scanpix
Annonse

Er det mulig å finne noen gitarister som ikke bevisst eller ubevisst er påvirket av ham? Johnny Ramone mente han var den beste noensinne. Leserne av Total Guitar og Guitar World har kåret soloen hans på «Stairway to Heaven» (1971) til verdens beste. Rolling Stone har ham på 3. plass blant verdens største gitarister, bak Jimi Hendrix og Eric Clapton.

Han er innehaver av en OBE og er æresdoktor ved Universitetet i Surrey, og da London skulle presentere seg under avslutningen av Beijing-OL i 2008, var det med vår mann som spilte riffet til «Whole Lotta Love» (1969). Han er videre blant annet mottager av FN-partner Pathway to Peaces globale fredspris og æresborger av Rio de Janeiro.

James Patrick Page, bedre kjent som Jimmy, har klart å bli 70 år, men det var det neppe mange som hadde spådd rundt 1975, da hans band Led Zeppelin riktignok var rockens ubestridte konger, men også kjent for å knuse hotellrom, forføre unge kvinner og utsette dem for diverse inngrep, bruke et lite statsbudsjett på kokain, leie eget passasjerfly, ha millioner i cash liggende, bo i huset til Aleister «verdens ondeste mann» Crowley, og selvfølgelig ha solgt sjelen sin til djevelen i en mørk og grusom pakt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse