Annonse
12:48 - 19. desember 2014

Imitasjon av historien

Vi burde stille høyere krav til historiske underholdningsfilmer enn at de skal more.

Tweed vs. uniform: Sjefen (Charles Dance) prøver av en eller annen grunn å sabotere Alan Turings bygging av en datamaskin. Foto: The Weinstein Company
Annonse

ANMELDELSE

«Følger du nøye med?», spør Alan Turing (Benedict Cumberbatch) i begynnelsen av The Imitation Game, Morten Tyldums underholdende, men også irriterende ukomplekse fremstilling av den homofile matematikeren og datamaskinoppfinnerens liv.

Spørsmålet er stilt til politi­etterforskeren som nettopp har innkalt hovedpersonen til avhør i 1951, men er nok først og fremst ment å forberede oss på den kommende innfløkte historien om kryptering, datamaskiner og storpolitisk dobbeltspill.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.