Annonse
00:15 - 10. januar 2014

– Ikke alle i bokbransjen er idealister

Det er umulig å håndtere en direktør som bedriver økonomisk kriminalitet, sier BI-professor Petter Gottschalk. Han mener det er mer misligheter i kulturbedrifter enn vi liker å tro.

Nye rutiner: - Jeg er ikke enig i at vi har drevet ansvarsfraskrivelse, og vi undersøker hva vi kan endre for å forhindre at noe slikt skjer igjen, sier Mads Nygaard, konsernsjef i Aschehoug. Foto: Roger Neumann/VG/NTB Scanpix
Annonse

Som økonomidirektør er du den siste som godkjenner transaksjoner, og da er du i en ypperlig posisjon for å underslå penger. I realiteten er det ingen kontroll, sier BI-professor Petter Gottschalk, som har spesialisert seg på økonomisk kriminalitet og studert en rekke rettssaker om underslag.

Denne uken ble det kjent at Marius Schatvet, Aschehougs konserndirektør for økonomi og finans, skal ha underslått 4,4 millioner fra forlaget siden 2010. Han ble oppdaget da han prøvde å overføre ytterligere en million til sin konto 20. desember i fjor. Dette opplyser Aschehoug i en pressemelding.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse