Annonse
00:50 - 15. august 2014

Facebook-filosofen

Når Pål Norheims statusoppdateringer gis ut i bokform, må konklusjonen være: Facebook kunne vært en ideell meningsarena, hadde det bare ikke vært for alle menneskene.

Skriften på veggen: Moralismen og provinsialismen og den leie tendensen til å fnyse over alt som ikke er et ubestridelig faktum eller et klart standpunkt, kjennes litt trang i blant, sier forfatter Pål Norheim om de norske Facebook-debattene.
Annonse

Det skrives av og til norsk idéhistorie på Facebook, men man skal lete lenge for å finne gullet, sier Pål Norheim, forfatter av Oppdateringer, som gis ut på Kolon forlag 20. august.

Oppdateringer er en samling utvalgte statusoppdateringer skrevet av Norheim på Facebook mellom 2012 og 2014. Utgivelsen er Norheims første siden prosasamlingen Z fra 2005. Norheim har tidligere gitt ut en roman og en diktsamling, og han har også vært toneangivende i miljøet rundt det litterære tidsskriftet Vagant.

Facebook-aktiviteten begynte da han la ut sin første statusoppdatering i 2012, fra et hotellrom i Kairo, midt under rettssaken mot Anders Behring Breivik. Norheim kastet seg inn i debatten om psykiatri, tilregnelighet og ideologi og har siden vært en av de mest synlige stemmene i de halvoffentlige og tidvis omdiskuterte norske Facebook-debattene.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse