Annonse
05:18 - 17. januar 2014

Dør DIY i NY?

Skal spille på 285 Kent: Father Damian i kanadiske Fucked Up. Foto: Leon Neal/Afp/NTB Scanpix
Annonse

Om noen dager stenger svette 285 Kent dørene i Williamsburg, og New York mister et av sine mest levende steder for ny musikk. 285 Kent har vært drevet etter såkalte do it yourself-prinsipper, og med fri aldersgrense, ubegrensede åpningstider og ukontrollert alkoholsalg har stedet overlevd regelmessige politiraid og inspeksjoner fra helsemyndighetene.

Grunnleggerne sier de legger ned på grunn av Williamsburgs gentrifiserte forfall, og at de ikke lenger vil være i Brooklyn-bydelen som de siste årene er overtatt av hvite, privilegerte ungdommer med trygge liv. Det gamle lageret blir sannsynligvis revet, samtidig med at et 40-etasjers leilighetskompleks bygges rett over gaten. Denne helgen blir 285 Kents siste, og de feirer, eller sørger, med en tredagers minifestival og konserter fra blant andre Dan Deacon, DIIV og Fucked Up (bildet).

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse