Annonse
11:11 - 28. mars 2014

Det er best å være streit

Det meste er feil med bandet der halve R.E.M. er med på å feire baseballen. Nettopp derfor er det kanskje helt riktig, akkurat nå.

Hyller Amerikas tidsfordriv: Et fullblods rockeband som utelukkende formidler fortellinger fra baseballens verden. Foto: Joanna Chattman
Annonse

ANMELDELSE

Den musikkstilen som har dårligst vilkår i 2014 er … (baklengscymbal) ordinær musikk. Fem middelaldrende menn og kvinner i jeans, t-skjorter og løpesko, med oppløftende feelgood-rock fritt for smerte og demoner. Noen som er interessert? Bare prøv å promotere det i mediene – lykke til.

Eller tar jeg feil? Kanskje det akkurat denne sesongen føles ok å høre en åpen og traust G-akkord: den snille, folkelige akkorden de fleste blir kjent med som den andre akkorden i «Blowing in the wind». Jeg snakker ikke om den coole varianten av G, den med ringfingeren på H-strengen, men den helt enkle, åpne varianten. Mens den første låter Tom Petty og understreker storslått amerikana, er den andre beyond folkelig; den er bare … vanlig.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse