Annonse
12:18 - 04. april 2014

Den tid svevet varer

Vilde&Inga debuterer på ECM med en smal og djerv plate.

Samklang: Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas utforsker instrumentenes yttergrenser. 
⇥Foto: Peter Gannushkin
Annonse

 

Det er de færreste forunt å være så gode på improvisert musikk at de får napp hos det tyske jazz-og-klassisk-selskapet ECM. Den norske duen Vilde&Inga har imidlertid klart det, og på Makrofauna utfordrer de både seg selv og lytteren med godt resultat.

Vilde Sandve Alnæs (fiolin) og Inga Margrete Aas (kontrabass) er klassisk skolerte musikere, og som Vilde&Inga utforsker de den helt frie improvisasjonen. Det er modig gjort, ettersom friimpro gjerne dreier seg om musikernes kommunikasjon med hverandre, og lett kan skape avstand heller enn nærhet til publikum. Fritt improvisert musikk er en av de vanskeligste balansekunstene musikere kan prøve seg på, men Alnæs og Aas greier heldigvis stort sett å holde på lytterens interesse.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.