14:21 - 02. januar 2014

Den forsmådde kunstneren

Kunstneren Stian Heimlund Skjæveland føler seg uthengt på Wikipedia. Han går hardt ut mot mannen som ble «Årets wikipedianer» i 2013.

Wiki-strid: Billedkunstner Stian Heimlund Skjæveland har følt seg maktesløs i den langvarige diskusjonen om Wikipedia-artikkelen om ham. Foto: Tommy Ellingsen

– De har fra første stund vært mistroiske og granskende. De har ringt meg, truet meg og vært sarkastiske. Jeg forventer ingen unnskyldning, men jeg forventer at de tar meg seriøst, sier maleren Stian Heimlund Skjæveland, som holder til i Jørpeland i Rogaland.

De siste ukene har Morgenbladet skrevet flere artikler om Store norske leksikon og Wikipedias kamp om offentlig støtte og norske nettbrukeres oppmerksomhet. Da Morgenbladet 13. desember omtalte Wikipedia-artikkelen om Skjæveland, tok maleren selv kontakt for å fortelle hvordan han har opplevd den årelange diskusjonen om hvor omfattende Wikipedia-artikkel han fortjener.

– Det har vært absurd å forholde seg til denne prosessen, og jeg synes artikkelens diskusjon viser hvor ille flere av Wikipedias administratorer og brukere opererer. Er det disse personene som skal være med å skrive Norges historie? spør Skjæveland.

Annonse