Annonse
05:42 - 03. januar 2014

Bennett i alle kanaler

Den anglofile notisen.

Foto: Richard Drew/NTB Scanpix
Annonse

Dramatikeren Alan Bennett deler, i år som tidligere år, utdrag fra sin dagbok med leserne i The London Review of Books (kan leses på LRB.co.uk). 79-åringen, som kanskje er mest kjent for skuespillene (og senere filmene) The Madness of King George og The History Boys, besøker tomme kirker, mimrer om samarbeidet med komikeren Peter Cook, og tar et vemodig farvel med Richard Griffiths – skuespilleren som spilte to av filmhistoriens mest minneverdige onkler, den meget kontaktsøkende Uncle Monty i Withnail and I og Harry Potters fæle onkel Vernon.

Etter å ha avvist en svindler som påsto at han var kommet for å sjekke en mulig vannlekkasje, konkluderer Bennett lakonisk: «Som alle skurker ble han fornærmet over at hans ærlighet ble trukket i tvil, om ikke annet så fordi det innebar en kritikk av hans opptreden.»

Etter en lang serie med monologer og opplesninger har Bennett også en av Storbritannias mest velkjente røster, som denne uken fikk bryne seg på nytt materiale: Mandag leste han værvarselet til sjøs på BBC radio. Fraser som «South-east Dogger, Fisher: south-westerly 5 to 7 becoming cyclonic gale 8 to storm 10 for a time. Rough or very rough» har sjelden vært så koselig å høre.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse