Annonse
12:19 - 30. januar 2014

Amerikansk drømmetydning

Martin Scorseses film om svindleren Jordan Belfort sier mye om den amerikanske drømmen. Det er bare ikke helt godt å si hva.

Pengenes metafysikk: Martin Scorsese har laget en banal og selvmotsigende film, som er forelsket i sin egen forestilte overskridelse. I hovedrollen: Leonardo DiCaprio. Foto: United International Pictures
Annonse

Etter å ha sett The Wolf of Wall Street har jeg forsøkt å komme til bunns i nøyaktig hva slags forventninger det var jeg hadde bygget opp til denne filmen som Martin Scorsese ikke innfrir. Som mange andre har jeg begynt å betrakte Scorsese som en regissør som har sine beste filmer bak seg, og som er tilfreds med å bruke sitt gode navn og rykte til ganske enkelt å lage de filmene en mann i hans situasjon har lyst til å lage.

I dag er Scorseses viktigste bidrag til filmkunsten hans beundringsverdige arbeid med å bevare og restaurere utrydningstruede filmskatter, og det er liten grunn til å forvente noe nytt mesterverk fra hans hånd.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse