Annonse
15:22 - 10. januar 2013

– Vi skal inn i klassisk featurejournalistikk

Trenden med kvalitetsjournalistikk på nett når snart Norge.

Etablerer nytt nettmagasin: Journalistene Simen Tveitereid (bildet) og Kjetil Østli. – Vi tror folk er klare for det, at vår måte å nå frem på ikke er gjennom frekvens og hyppige oppdateringer, men i det som står der, sier Tveitereid. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Simen Tveitereid lanserer sammen med Kjetil Østli og tre andre om ikke lenge et nytt nettmagasin ved navn «Harvest – Man & Nature». Magasinet beskrives som «et friluftsmagasin for det tenkende mennesket». Navnet er på engelsk fordi gruppen etter hvert også håper å lage en internasjonal utgave.

– Skal vi starte med print, tenkte vi? Det er vel ikke naturlig å begynne med det i 2013. Da begynner man heller med nett. Betyr det at vi skal lage noe annet enn på print? Kanskje ikke. Vi skal i hvert fall lage det med samme ambisjonsnivå som om det skulle vært et trykt magasin, sier frilansjournalist og forfatter Tveitereid. Både han og Østli har bakgrunn fra de store mediehusene; Østli tok sluttpakke fra Aftenposten i fjor høst.

– Vi tror folk er klare for det, et nettmagasin som er lesbart og vesentlig i sitt innhold, at det finnes et marked for det nå. At vår måte å nå frem på ikke er gjennom frekvens og hyppige oppdateringer, men i det som står der, det kan godt også være lange artikler.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse