Annonse
15:22 - 10. januar 2013

– Vi skal inn i klassisk featurejournalistikk

Trenden med kvalitetsjournalistikk på nett når snart Norge.

Etablerer nytt nettmagasin: Journalistene Simen Tveitereid (bildet) og Kjetil Østli. – Vi tror folk er klare for det, at vår måte å nå frem på ikke er gjennom frekvens og hyppige oppdateringer, men i det som står der, sier Tveitereid. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Simen Tveitereid lanserer sammen med Kjetil Østli og tre andre om ikke lenge et nytt nettmagasin ved navn «Harvest – Man & Nature». Magasinet beskrives som «et friluftsmagasin for det tenkende mennesket». Navnet er på engelsk fordi gruppen etter hvert også håper å lage en internasjonal utgave.

– Skal vi starte med print, tenkte vi? Det er vel ikke naturlig å begynne med det i 2013. Da begynner man heller med nett. Betyr det at vi skal lage noe annet enn på print? Kanskje ikke. Vi skal i hvert fall lage det med samme ambisjonsnivå som om det skulle vært et trykt magasin, sier frilansjournalist og forfatter Tveitereid. Både han og Østli har bakgrunn fra de store mediehusene; Østli tok sluttpakke fra Aftenposten i fjor høst.

– Vi tror folk er klare for det, et nettmagasin som er lesbart og vesentlig i sitt innhold, at det finnes et marked for det nå. At vår måte å nå frem på ikke er gjennom frekvens og hyppige oppdateringer, men i det som står der, det kan godt også være lange artikler.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse