Annonse
13:53 - 06. juni 2013

Ungt, levende alvor

Nytt ensemble imponerer med modne tolkninger og originalt repertoar.

Respekt: Ensemble Allegria er en energisk, utadvendt samling musikere i begynnelsen av 20-årene.
Annonse

Det har ikke manglet på unge talenter i norsk musikkliv de siste tiårene. Den ene etter den andre har erobret podiet – ofte som solister. I Ensemble Allegria har talentene funnet sammen, og deres første plate viser hvilken kraft som ligger i kollektivet, når det virkelig fungerer.

Ensemblets historie går tilbake til 2007. Som tidligere medlemmer av Barratt Dues Juniororkester ble de oppfordret til å holde kontakten. Konsertoppdrag og festivalbesøk fulgte. Samholdet besto, og i dag står de om lag 20 strykerne i begynnelsen av 20-årene frem som et selvstendig orkester, energisk henvendt til oss, og fremtiden.

Platen setter fart med selve glansnummeret i norsk strykeorkesterlitteratur, Griegs Holbergsuite op. 40, komponert i 1884. Verket er spilt – og spilt inn – utallige ganger, men som ferskt ensemble fortjener Allegria en sjanse. Og desto mer ettersom de virkelig tolker, tydelig og bevisst.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse