Annonse
13:34 - 08. mars 2013

Trio ganger tre

Solide fremføringer av musikk som spenner fra dyp oppdagerglede til grå repetisjon.

Annonse

Mye har vært sagt om Fartein Valen, hans originale, men ensomme vandring fra senromantikk til atonalitet. Det er derfor interessant at verkene hans dukker opp på stadig nye innspillinger. Av de ferskeste eksemplene kan nevnes Hansakvartettens innspilling av strykekvartettene (2L), diverse korverk med Det norske solistkor på platen Refractions (BIS), og nå altså klavertrioen op. 5, et nøkkelverk i Valens musikalske utvikling.

 

En fjær. Pianisten Einar Røttingen, fiolinisten Ricardo Odriozola og cellisten John Ehde utgjør Valen Trio, dannet i 2009. Deres nye innspilling på Lawo inneholder foruten Valens trio, klavertrioer av Ketil Hvoslef og Klaus Egge. Repertoaret er godt balansert og fremføringene solide. Likevel savner jeg et eller annet livgivende utsving, en liten fjær som uventet kunne ta oss i en annen retning. For gråheten kan iblant true i de tre verkene – riktignok på ulike måter.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse