Annonse
13:54 - 20. desember 2013

Tretten vil bli direktør på Sørlandet

Naturlig å rekruttere fra et skandinavisk arbeidsmarked, sier styreleder Per Norstrøm.

Annonse

Med tre direktører som på rekke og rad har utmerket seg i kunstoffentligheten, har Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) utviklet seg til å bli noe til rekrutteringssted for viktigere stillinger i norsk kunstliv. Nåværende direktør Karin Hindsbo forsvinner til Kode i Bergen over nyttår, og for en uke siden ble listen over de tretten søkerne – fem menn og åtte kvinner – som ønsker å bli hennes etterfølger, offentliggjort.

Åtte av søkerne har adresse i utlandet: James Voorhies, Lorella Scacco, Camilla Birkeland, Lars Grambye, Michael Bank Christoffersen, Maria Veie Sandvik, Dorthe Rosenfeldt Sieben og Giorgiana Zachia. To av søkerne er fra museets egne rekker; nemlig kuratorene Karl Olav Segrov Mortensen og Frank Falch. Også Randi Thommessen, som i dag leder Agder Kunstsenter i Kristiansand, må anses som en lokal søker, mens de to siste søkerne, Marianne Hultmann og Gro Kraft, er bosatt i Oslo.

Styreleder i SKMU, Per Norstrøm, opplyser om at søkerlisten skal gjennomgås denne uken, og at intervjuene av aktuelle kandidater vil skje i januar. Om de da kommer i mål, vil den nye direktøren tiltre sin stilling 29. januar 2014.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse