Annonse
14:48 - 05. desember 2013

Til sak etter India-flytting

En ansatt i Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek mistet jobben da produksjonen ble flyttet til India. Hun saksøker nå Kulturdepartementet.

Annonse

Statlige Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek (NLB) har gjort som forlagene og flyttet deler av sin produksjon til India. Det har ført til søksmål fra en ansatt i Norge som ble sagt opp i forbindelse med utflyttingen.

Morgenbladet skrev for to uker siden at arbeidere i India digitaliserer bøker for norske forlag, blant annet ved manuell inntasting, til en timelønn ned mot fem kroner.

NLB er underlagt Kulturdepartementet, og både produserer og låner ut lydbøker og bøker med punktskrift, også kjent som blindeskrift. Kvinnen som har gått til sak mot departementet har jobbet med å produsere punktskriftbøker for NLB siden 1988, men ble sagt opp i 2012.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.