Annonse
09:25 - 15. november 2013

Tid ut av ledd

Noen ganger er det befriende å tvile på absolutt alt.

Bruddstykker: Thetaville fremstår som Jan Freuchens mest gjennomførte og samtidig mest desorienterende utstilling. Foto: Istvan Virag
Annonse

På mange måter perfekt timing, gitt at jeg har skjønt tittelen Thetaville riktig, som en hyperbevisst tilstand mellom våken og drømmende. For denne skjebnesvangre senhøsten – da det nå bare er timer igjen av min tid som 40-something, nettbanken oppgraderer Java, postkontoret skal stenge, kemneren har tatt beslag i kontoen min og en særdeles lei influensa har drevet meg ut i heksebryggenes skumring av mystiske oppkok – befinner jeg meg i denne tilstandens absolutte motsetning. På kanten til zombie, sånn cirka. Ikke i nærheten av en definisjon som begynner på «hyper». Helt ærlig, jeg gidder ikke engang være deprimert – jeg har ikke energi til det.

På veien til Fotogalleriet blir jeg mobbet av to fnisete tenåringsjenter som trykker en paraply i ryggen på meg, og prøver fortvilt å huske om jeg egentlig kjenner dem eller om de bare driver gjøn med meg. Selvfølgelig driver de gjøn, men det tar jo evigheter for meg å skjønne i denne søvngjengertilstanden.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse