Annonse
04:57 - 06. september 2013

Symptomet Geelmuyden

Virvaret av departementer og direktorater gjør at man ikke når frem med politiske ønsker. Da er det godt vi har Hans Geelmuyden, mener Hans Geelmuyden.

Verktøy: Kommunikasjonsbyråene har ingen selvstendig politisk vilje, vi arbeider for aktører, sier Hans Geelmuyden. Foto: NTB Scanpix
Annonse

– Er det mystiske sløret offentligheten tillegger PR-bransjen et resultat av en bevisst strategi, eller har dere bare sviktet i kommunikasjonsarbeidet, PR-ekspert Hans Geelmuyden?

– Kommunikasjonsbyråene er et element i makten, og skal møtes med den aller største skepsis fra deg og dine kolleger. Så langt, så godt. Men det må da være lov å be om en intelligent og nyansert debatt om vår rolle? Vi er rådgivere, ikke aktører. Vi arbeider ikke for oss selv, men for våre kunder. Forstår du det, skjønner du straks hvordan vi jobber. Intellektuelt skal det ikke være så vanskelig ta inn over seg dette, men nå har jeg forsøkt i 25 år og det har vært fullstendig bortkastet tid.

– Du sier selv dere har makt. Hva slags makt?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse