Annonse

Annonse

04:12 - 20. september 2013

Smertefull dans vs fysioterapi

Ei jente presser foten mot kneet, forsøker å holde balansen før hun ramler sammen på et flisete tregulv. Om og om igjen spenner Ellesiv Selseng ben på seg selv, dundrer i gulvet, ansiktet blir rødt og svett. Kunstner Ingrid Eggen står bak performancen Folde t som fant sted under åpningen av Skulpturbiennalen i helgen.
– Prosjektet undersøker handlingsmønstre i forhold til å ta beslutninger. Å repetetivt spenne ben på seg selv krever ekstrem kroppskontroll, men uttrykker jo det motsatte.
I publikum sitter en eldre dame med bestyrtet mine og hardt foldede hender. Berit Heir Bunkan, ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for banebrytende innsats innen fysioterapi, rister på hodet. Hun har ikke svart på vår henvendelse, men vi tillater oss å anta at om hun der og da fikk ta en beslutning på vegne av kunstens handlingsmønster, ville helse gått foran.
– Selv med tykke klær og hansker, fikk jeg mer vondt enn jeg pleier, sier danseren Selseng, som tidligere har utført kunststykket på dansegulv under filminnspilling.
– Det var nytt med et publikum som sa uææh. Så lenge jeg har god kontakt med kroppen, kan jeg gå langt for kunsten, sier hun. Vi digget performancen, og håper Selseng ikke får utgifter hos fysioterapeut i fremtiden.

HER !

Annonse